biografie

OVER MARIJKE

Naast haar studie is Marijke dirigent van Gemengd Koor Boijl en sinds 2018 van het Drents Opus Koor dat in Beilen repeteert. Ook dirigeert zij jaarlijks een projectkoor in Harkstede en was ze 7 jaar dirigent van Zingt Gode lof uit Hoogkerk. 

Met organist Harmen Trimp vormt Marijke een duo dat regelmatig medewerking verleent aan kerkdiensten en concerten in o.a. de Thomaskerk in Amsterdam met stukken van Bach, Händel, Mendelssohn, Andriessen e.a. Met pianist Arne Jansen van Rensburg vormt ze ook een duo, zij voeren voornamelijk (laat) romantisch repertoire uit. Ze werden en worden gecoacht door Eelko Molenaar en Victoria Dmitrieva. In november 2019 namen ze deel aan een masterclass voor duo’s van Rixt van der Kooij en Carina Vinke. 

Als ensemble-zanger zingt Marijke onder leiding van Hoite Pruiksma bij de Nederlandse Bach Academie en als solist was ze onder andere te horen in het Magnificat van Vivaldi, de Johannes en Matthäus passion van Bach. In 2020 zingt Marijke o.a. in het requiem van Duruflé en Le petite messe solennelle van Rossini.

Mezzo-sopraan Marijke Beute studeerde aan het conservatorium in Zwolle Docent Muziek, daar ontdekte ze ook klassiek zang. Ze zong een aantal jaren als sopraan bij het koor van het Noord Nederlands Orksest. Marijke werkte als muziekdocent, zang-workshopleider en koordirigent. Om zich verder te ontwikkelen als dirigent, studeerde ze twee jaar koordirectie (2016-2018) bij Louis Buskens aan het Prins Claus conservatorium in Groningen, na een jaar studeren ging ze er aan hetzelfde conservatorium ook zang bij studeren. Ze is nu derdejaars student bij Hanneke de Wit. Overige lessen kreeg en krijgt ze van Marcel Reijans, Marjan Kuiper, Renate Arends, Paul Triepels (ademcoach) en Elsina Jansen (spel en drama).